een echte Pappa
liefdevolle verzorging
dankbaar

Raak betrokken

Het verhaal van Meenakshi

'Wonderen gebeuren als iemand zorg draagt!'

UK nam de plaats in van het vertrouwen in de moeder. Pappa Vidyaakar herinnert het zich nog goed. Op een zonnige morgen in april 2001 benaderde een arme vrouw hem met een ongewone vraag. Ze wilde haar 6 maanden oude baby (meisje) achterlaten. De baby had een enorme bult op haar rug. Zij wilde haar baby achterlaten zodat UK er verder voor zou gaan zorgen. Omdat UK moeders niet wil aanmoedigen hun baby's af te staan, werd de moeder voorgelicht over hoe belangrijk het voor een baby is opgevoed te worden door de eigen moeder. Ze kreeg de garantie dat ze, door UK, financieel ondersteund zou worden bij de behandeling van de baby. De moeder leek overtuigd en ging weg met de woorden: 'Als mijn kind in het ziekenhuis is opgenomen, kom ik naar jullie terug!' 

Maar onze vrijwilligers waren stom verbaasd toen ze laat in de avond buiten een baby hard hoorde huilen. De moeder had de baby toch op onze stoep achtergelaten en was vertrokken. De baby had pijn. Pappa Vidyaakar: 'Toen ik haar in mijn armen nam, besloot ik dat ik, hoe dan ook, deze baby moest redden! De moeder had er gelukkig voor gekozen de baby niet in een vuilnisemmer, maar op mijn stoep achter te laten, in de hoop dat de baby veilig zou zijn onder de zorgen van UK’.

De UK-vrijwilligers hebben geen tijd verloren laten gaan en hebben het meisje direct naar het Apollo Ziekenhuis gebracht. Dr. Radha Rajagogpal, medisch directeur van het Apollo Ziekenhuis, bemoeide zich persoonlijk met de kleine 'Meenakshi', zoals de vrijwilligers haar inmiddels noemden. In de dagen daarna werden er drie gecompliceerde operaties uitgevoerd om de levensbedreigende ‘grote bult’, onder aan de rug, te verwijderen. Kleine Meenakshi heeft het gelukkig overleefd en had al snel geen pijn meer.
Maar de problemen waren niet voorbij voor het kleine snoezige meisje. Nadat de gevaarlijke tumor succesvol was verwijderd, bleek ze vanaf haar middel verlamd te zijn. Ze kon niet staan of lopen. Haar mooie uitdrukkingsvolle ogen keken in die tijd verdrietig als andere kinderen vrolijk aan het spelen waren.
Wederom hielpen Dr. Radha Rajagopal en zijn operatieteam de kleine Meenakshi. Ze onderging nog twee extra operaties.
Ze kan nu, met orthopedische beenbeugels, op haar eigen benen staan. Volgens de doctoren is ze in staat om met de andere kinderen mee te spelen.
Mooie Meenakshi zit vol leven, met haar ogen laat ze merken hoe dankbaar ze is naar iedereen die haar heeft ondersteund en geholpen.
'Wij zijn grote dankbaarheid verschuldigd aan het Apollo Ziekenhuis en m.n. aan het artsenteam'. Pappa Vidyaakar:

Op de foto's kunt u zien hoe kleine Meenakshi door Pappa Vidyaakar wordt verzorgd. Ze heeft een rolstoel gekregen, zodat ze mobiel kon zijn en niet zo afhankelijk hoefde te zijn van anderen. 
Inmiddels zit zij, net als veel andere kinderen op de Helpende Handen school. Ze kan heel goed leren en is een blij en vrolijk kind, met veel vriendinnetjes.

Privacy Protocol
Design door Studio Spinazie
Technische realisatie door LR Internet is Mobile