400.000 mondmaskers voor Helpende Handen

400.000 mondkapjes voor Helpende Handen in India.

Zoals U in de kranten hebt kunnen lezen en op tv hebt kunnen zien wordt India momenteel, nu vooral ook in de plattelandsgebieden, ongekend hard getroffen door de Corona pandemie. Juist de meest zwakke kwetsbare en kansarme mensen, zoals dagloners, ouderen en zieke mensen worden hard getroffen. Binnen de gezondheidszorg is in India aan alles gebrek: verpleegkundigen en artsen, ic-bedden beademingsapparatuur, medicatie, mondkapjes, etc.etc. De schrijnende beelden van de afgelopen weken spreken voor zich.

Ondanks alle voorzorgsmaatregelen is nu ook binnen de Helpende Handen locaties het Corona-virus binnengedrongen. Een tiental mensen zijn besmet en worden binnen een aparte, voor deze noodsituatie vrij gemaakte, locatie opgevangen, verzorgd en zo goed als mogelijk behandeld. Inmiddels zijn, tot ieders verdriet, 5 mensen overleden. Steven is, net als iedereen, doodsbang voor verdere besmettingen. Volgens WHO schijnt de Indiase Corona-variant erg besmettelijk te zijn en valt de snelle verspreiding van deze variant op.

Steven Vidyaakar wil zijn staf, de schoolgaande kinderen en vooral ook de kwetsbare lichamelijk zwakken, psychiatrisch zieken, mensen met een verstandelijke beperking en de ouderen zo goed als mogelijk beschermen. Op verzoek van Steven hebben wij 400.000 goede kwaliteit mondkapjes naar India vervoerd. Wellicht een druppel op de spreekwoordelijke gloeiende plaat … voor ons is het ‘een druppel op een zaadje’.

Het is zo geweldig om te ervaren dat mensen hier in Nederland meteen klaar staan om te helpen.
Zo heeft Johan Cornet, eigenaar van FreightNed Ocean Bv, geregeld dat de mondkapjes, tegen een sterk gereduceerde prijs, per vliegtuig naar Chennai konden worden vervoerd. Overigens heeft Johan ons destijds ook geweldig geholpen bij het per boot vervoeren van een grote container vol met tweedehands ziekenhuisbedden.

Maar vooral willen wij Venraynaar Elyas Ghafour, eigenaar van bedrijf ‘Het Coronaplatform’, bedanken voor zijn belangeloze inzet en vrijgevige bijdrage. Hij heeft ons de 400.000 mondkapjes voor een bijzonder lage prijs aangeboden. Daarmee doneerde hij meer dan € 23.000,-.
Zijn collega Gody Duinsbergen heeft, met een tomeloze en belangeloze inzet, binnen enkele dagen alles geregeld. Zeker in deze tijd een hele complexe klus.

Steven heeft jl. dinsdag de mondkapjes ontvangen. Het was voor hem, voor zijn staf, voor de inwoners, voor de verpleegkundigen en de docenten van de HH-school een vreugdevol moment. Wij hopen dat zij zich met de mondkapjes een beetje beter tegen het Covid19-virus kunnen beschermen.

Namens Steven Vidyaakar willen wij bovenstaande mensen en verschillende sponsoren hartelijk bedanken voor dit liefdevolle gebaar van solidariteit.
Namasté

 

 

 

 

Jeevan Community College

Het nieuwe JCC gebouw

Parivartan geitenproject

Moederdag in Helpende Handen

25 jarig jubileum Stichting Helpende Handen India

bouwvakker: arbeidsongeschikt en geïnvalideerd door een ongeluk op de bouw

een bijzonder geitenproject

aanmelden voor de HH-basisschool

de bouw van het crematorium verloop voorspoedig

dialyse-behandeling

noodhulp aan Irula stamgemeenschap

blij met de rolstoel

Steven Vidyaakar deelt met zijn HH-team voedsel uit aan lepra-patienten.

de mondmaskers zijn op dinsdag 1 juni aangekomen

massale lijkverbrandingen van Corona-doden (foto van internet)

verleden - heden - toekomst

Ratan overhandigd naaimachines 

inzegening bouwgrond JCC

Steven overhandigd een zak rijst

Dank jullie wel.

Corona maatregelen worden uitgelegd

Meisjes verdienen een eerlijke kans ...

HH-hulp voor Indra en haar familie-leden

Helpende Handen deelt voedselpakketten uit op locatie.

in de rij voor een voedselpakket 

... dankzij uw steun !

Helpende Handen medewerker deelt voedselpakketten uit.

leven in een slum

rituele reiniging van de bouwgrond voor het nieuw te bouwen Jeevan Community College

Ratan overhandigt een koppel geiten 

Huwelijk Priya en Ratan
vrijdag 28 juni 2019

Jothi heeft een bijzondere award ontvangen.

Privacy Protocol
Design door Studio Spinazie
Technische realisatie door LR Internet is Mobile