Gezinsherenigingen

Geestelijk zieke Manoj Kumar herenigd met zijn familie.
De ouders van deze 21-jarige geesteszieke jongeman hadden hem als vermist opgegeven en waren verwoed naar hem op zoek. Toen hij op 16 september door onze maatschappelijk werker in zeer verwarde toestand werd aangetroffen en in veiligheid werd gebracht, was hij slechts gekleed in een kleine vieze lendendoek (dhoti) om zijn middel. Hij gedroeg zich gewelddadig, mompelde in zichzelf en kon geen antwoord geven op de vragen van de Maatschappelijk Werker. Na 3 dagen intensieve verzorging en behandeling herstelde hij. ‘Ik heet Manoj Kumar en woon in Alagirikottagam!’ Hij gaf aan dat hij bij zijn vader Bharathi en zijn moeder Maheswari woont en een broer Surya en een zus Monisha heeft. Tot onze verbazing zei hij dat zowel zijn vader als zijn broer in Chennai werkten, maar hij wist hun contactgegevens niet. Met deze minimale gegevens hebben we contact opgenomen met de politie met de vraag zijn gezin te vinden. Nadat Manoj's vader was opgespoord, nam hij onmiddellijk contact op met Steven. Ondertussen herstelde Manoj Kumar zich goed. Hij wilde graag naar zijn gezin terug keren. Op 29 september kwam zijn vader naar Udavum Karangal. Hij bedankte Steven en zijn team voor het in veiligheid brengen van zijn zoon, de liefdevolle zorg en behandeling en het weer herenigen van Manoj met zijn familie.

*********************

De 25-jarige, psychiatrische zieke, Mohammed Jaseem, hing doelloos rond in de omgeving van het Maduravoyal Government Hospital. Op verzoek van de politie en het ziekenhuis heeft dhr. Jacob, maatschappelijk werker van Udavum Karangal, hem recent op 3 februari meegenomen naar Dignity Home, de HH mannen-locatie in Thiruverkadu. Na een goede wasbeurt kreeg hij schone kleren en een voedzame maaltijd. Nadien werd hij gezien door de psychiater. Voor zijn depressie kreeg hij medicatie voorgeschreven. Hij vertelde dat zijn vader in een hotel in Pondicherry werkte en dat zijn moeder huisvrouw was. Hij woont met zijn familie in het klein kust dorpje Parangipettai ten zuiden van Pondicherry. Mohammed zelf is getrouwd met Jarina Begum en heeft een zoon. Omdat hij niet kon werken en geen geld verdiende, vertrok zijn vrouw samen met zijn zoon naar haar moeder in Mumbai. Mohammed’s moeder vertelde dat hij sinds een kleine week vermist werd. Ze hebben hem overal gezocht. Ook in Chennai, waar ze kleine posters op auto’s plakte. Toen ze hoorde dat haar zoon terecht was, kwam ze op 5 februari naar Udavum Karangal in Thiruverkadu om Mohammed op te halen en mee naar huis terug te nemen.

*********************

Gaddala Murali, een 35 jarige schizofrene man, werd, na 9 maanden vermist te zijn, op 15 februari 2021, herenigd met zijn gezin in het dorp Station Ghanpur in de deelstaat Andhrapradesh. 
De maatschappelijk werker van Udavum Karangal trof Murali op 9 februari jl psychotisch aan in de wijk Poonamallee, Chennai. Hij praatte in zichzelf, was ernstig vervuild met warrig klit- haar. Bij aankomst in Shanthivanam Home in Thiruverkadu kreeg hij een flinke douche beurt, schone kleding en een voedzame maaltijd. De psychiater stelde de diagnose schizofrenie. Verder was er sprake van een post-hersenschudding syndroom. Hij kreeg medicijnen voorgeschreven. Door de medicatie en de liefdevolle behandeling herstelde hij gaande weg. Hij vertelde dat metselaar was. Zijn vrouw Rama en twee dochters Sindhuja van 11 en Sreeja van7 jaar wonen in een dorp Station Ghanpur in het Warangal District. Zijn ouders en een zus wonen ook in dit dorp. De Maatschappelijk werker nam contact op met zijn zus en moeder. Op maandag15 februari jl. haalden zij Gaddala op en brachten hem naar huis. Zijn zus vertelde dat hij sinds de Corona-lock-down van 9 maanden geleden vermist werd. Hij kreeg eerder psychiatrische problemen door een ongeval waarbij hij hoofdletsel opliep waarvoor hij onder medische behandeling was. Steven Vidyaakar gaf hem voor enkele dagen medicatie mee en drukte hen op het hart de behandeling voor te zetten en contact op te nemen met een arts.

*********************

De 28-jarige psychiatrische zieke Rajesh werd in 2016 vermist. Na meer dan 4 jaar doelloos op straat ronddwalen werd hij op 11 januari 2021 herenigd met zijn familie. 
Maatschappelijk werker Mahendran bracht hem naar de Kariapatti, de Helpende Handen locatie bij Madurai. Direct na opname kreeg hij een verfrissend bad, schone kleding en een voedzame maaltijd. De behandelend psychiater onderzocht hem en schreef medicijnen voor. Verrassend genoeg was hij binnen 3 dagen weer normaal. Maatschappelijk werker Mahendran nam contact op met zijn vader en zijn broers en zussen. Zij hebben hem blij verheugd onmiddellijk opgehaald en mee naar huis genomen. Het was een emotionele hereniging.

*********************

De 40 jarige psychiatrisch zieke Shankar werd, na 4 maanden vermist te zijn, op 8 maart 2021 met zijn familie herenigd. Maatschappelijk werker Mohan bracht hem naar zijn woonadres in de wijk Padi, Chennai. Tijdens zijn verblijf ‘verbleekte’ zijn psychose en herstelde hij mede door de medicatie en de liefdevolle zorg.
Shankar is gehuwd en heeft 2 schoolgaande kinderen: 12-jarige zoon en 17-jarige dochter. Zijn moeder woont bij het gezin in. Shankar was voorheen een gespecialiseerd schilder. Bij thuis komst werd hij met veel vreugde en tranen door zijn familie ontvangen. Zijn vrouw vertelde dat hij door problemen aan alcohol verslaafd raakte. Na een val van de trap begin 2020 en tijdens een ziekenhuisopname bleek hij verlamd te aan zijn linkerarm en been. Door de Corona-maatregelen had hij geen werk en raakte daardoor depressief. In oktober 2020 verliet hij zonder zijn familie te informeren zijn huis. Sinds die tijd was zijn gezin naar hem op zoek. Zijn vrouw verdiende ondertussen de kost door bloemen te verkopen en samen met zijn moeder huishoudelijk werk te doen. Maatschappelijk werker Mohan liet voor enkele dagen medicatie achter en adviseerde het gezin om naast gezinsliefde en genegenheid door te gaan met psychiatrische behandeling en regelmatige medicatie, om verdere terugval van zijn psychiatrische probleem te voorkomen.

*********************

Suban Saheb, roepnaam Sopan, uit het dorp Belakalla, in de deelstaat Karnataka, herenig met zijn familie.
Destijds werd door de politie de inmiddels 40 jarige Suban, in psychotische toestand, in 2015 naar Udavum Karangal gebracht, waar hij psychiatrisch werd behandeld en verzorgd. Gaande weg herstelde hij. Pas na 5 jaar kon hij zich details van zijn familie en woonomgeving herinneren. Hij vertelde over Suresh Kirana, een winkeleigenaar in de buurt van zijn huis in Karnataka. Op basis van dit detail zocht onze maatschappelijk werker via internet en vond de winkel en nam contact op met de eigenaar. Via hem kon hij de namen en telefoonnummers van zijn broer Peer Saheb en oom Khaja Sab achterhalen. Op vrijdag 5 februari jl werd Sopan door zijn broer en oom opgehaald in Thiruverkadu. Zijn broer vertelde dat Sopan getrouwd was en een dochter heeft. De ontmoeting was erg emotioneel. Steven Vidyaakar adviseerde zijn broer en oom over de continuïteit van de psychiatrische behandeling en gaf ook gratis voor enkele dagen de voorgeschreven medicijnen mee.

*********************

De 64-jarige geesteszieke man Virendra Mandal werd sinds 2003 vermist. Nu bijna 18 jaar later is hij recent herenigd met zijn vrouw en zoon. Hij werd gered op 30 januari 2017 opgenomen in Udavum Karangal. Onlangs werd zijn familie achterhaald. Op 26 februari 2021 kwam zijn familie, vanuit het dorpje Pharka Village, Bhagalpur Distrist Bihar / noord India, 2000 km met de trein, hem in Thiruverkadu ophalen.
Tijdens zijn verblijf binnen de HH locatie in Coimbatore kreeg hij een psychiatrische behandeling en begon hij langzaam te herstellen. Zijn zoon vertelde dat hij bekend was met een psychiatrische ziekt en samen met zijn vrouw een levensmiddelenwinkel in zijn dorp runde. Zijn zoon was pas 15 toen hij in 2003, zonder een bericht achter te laten, van huis vertrok. De familie heeft 10 jaar naar hem gezocht. Zij waren blij verrast hun man en vader gezond en wel terug te zien. Zij kregen medicatie mee. Hen werd geadviseerd, na thuiskomst, meteen contact op te nemen met een psychiater voor verdere behandeling om een terugval te voorkomen. Dankbaar voor de liefdevolle professionele zorg werd er afscheid genomen.

*********************

Visser Vijay Babu (29) kreeg vorig jaar, toen hij naar huis liep, een ongeluk terwijl hij een drukke straat overstak. Hij brak zijn been net onder zijn knie. Hij werd in het Thanjavur Medical College-ziekenhuis geopereerd en kortdurend behandeld. Hij bleef na de operatie echter pijn houden en kon zijn been niet goed bewegen. Vijay Babu heeft een groot gezin van 5 personen te onderhouden; zijn bejaarde moeder, zijn 2 jonge kinderen van 2 en 4 jaar en zijn vrouw. Hij verdiende geld door te vissen in de Golf van Bengalen. Door dit ongeluk raakte zijn gezin in grote financiële problemen. Nog niet zo lang geleden viel hij van een trap en brak zijn been opnieuw. Een operatie en behandeling in het Thanjavur-ziekenhuis was door de Corona-maatregelen niet mogelijk. Een meelevende vriend zag zijn benarde situatie en zocht hulp. Dhr. Mohan (Maatschappelijk Werker van Udavum Karangal) reageerde meteen en heeft Vijay Babu naar Chennai gehaald voor een spoedbehandeling. Vijay Babu was bezorgd dat zijn onderbeen geamputeerd zou moeten worden. Steven Vidyaakar regelde dat hij, in het bevriende privéziekenhuis in Arumbakkam, met spoed geopereerd kon worden. Tijdens het revalidatieproces woonde hij binnen HH. M.b.v. deskundige begeleiding van het Helpende Handen Ziekenhuis en een ambulant-traject kan hij nu weer goed functioneren. Hij is, na een afrondende operatie, volledig hersteld en keerde onlangs blij en opgelucht terug naar zijn gezin. Gelukkig heeft hij zijn werk weer opgepakt.

Jeevan Community College

Het nieuwe JCC gebouw

Parivartan geitenproject

Moederdag in Helpende Handen

25 jarig jubileum Stichting Helpende Handen India

bouwvakker: arbeidsongeschikt en geïnvalideerd door een ongeluk op de bouw

een bijzonder geitenproject

aanmelden voor de HH-basisschool

de bouw van het crematorium verloop voorspoedig

dialyse-behandeling

noodhulp aan Irula stamgemeenschap

blij met de rolstoel

Steven Vidyaakar deelt met zijn HH-team voedsel uit aan lepra-patienten.

de mondmaskers zijn op dinsdag 1 juni aangekomen

massale lijkverbrandingen van Corona-doden (foto van internet)

verleden - heden - toekomst

Ratan overhandigd naaimachines 

inzegening bouwgrond JCC

Steven overhandigd een zak rijst

Dank jullie wel.

Corona maatregelen worden uitgelegd

Meisjes verdienen een eerlijke kans ...

HH-hulp voor Indra en haar familie-leden

Helpende Handen deelt voedselpakketten uit op locatie.

in de rij voor een voedselpakket 

... dankzij uw steun !

Helpende Handen medewerker deelt voedselpakketten uit.

leven in een slum

rituele reiniging van de bouwgrond voor het nieuw te bouwen Jeevan Community College

Ratan overhandigt een koppel geiten 

Huwelijk Priya en Ratan
vrijdag 28 juni 2019

Jothi heeft een bijzondere award ontvangen.

Privacy Protocol
Design door Studio Spinazie
Technische realisatie door LR Internet is Mobile