Helpende Handen crematorium-project voor corona-doden

Helpende Handen Crematorium Project
India is razendsnel uitgegroeid tot een van de zorgwekkendste corona-brandhaarden van het moment. De situatie in India is ‘erger dan hartverscheurend’, aldus directeur Tedros van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).
Waarschijnlijk hebt u zelf de indringende beelden op tv gezien. 

Steven Vidyaakar:
‘De huidige Covid-19 situatie is hier erg grimmig. Wij zijn allemaal heel erg voorzichtig. Het virus is gevaarlijker dan vorig jaar. Het vermenigvuldigt zich erg snel. In Chennai tellen wij meer dan 5000 besmettingen per dag en dat aantal loopt elke dag op. Iedereen is erg bezorgd en wij hopen dat na 2 mei de nieuwe regering snel en adequaat in actie komt. Er zijn veel doden te betreuren. De crematoria kunnen de toestroom niet aan. Uit nood worden hotels gebruikt om patiënten op te vangen en worden o.a. busstations en parkeerplaatsen omgebouwd tot crematorium. In vrijwel alle ziekenhuizen is er een nijpend te kort aan zuurstof. Bij ons in Chennai zijn dagelijks meer dan 100 doden te betreuren. En ook hier kunnen de crematoria het aantal lijkverbrandingen niet meer aan. Experts verwachten dat het aantal besmettingen en doden in werkelijkheid een stuk hoger ligt!’

Steven Vidyaakar:
‘Wij willen, in samenspraak met de lokale regering, zo spoedig mogelijk een crematorium bouwen voor de gemeenschap van Chennai, een stad met meer dan 15 miljoen inwoners. De geschatte kosten voor de bouw zijn ongeveer € 40.000,- (3,5 Crores Indiase roepies).
De regering heeft ons voor de bouw goedkeuring gegeven en een stuk land in de arme wijk Annanagar toegewezen voor dit crematorium-project.’
Het is van belang dat de gestorvenen zo spoedig mogelijk en binnen 24 uur gecremeerd worden. Dat past enerzijds binnen de hindoe-cultuur en is belangrijk voor de nabestaanden, anderzijds is het belangrijk om besmettingen te voorkomen.

Het is de bedoeling dat er op korte termijn i.v.m. Coved-19 veel meer mogelijkheden gecreëerd worden om crematies veilig en verantwoord uit te voeren. Op langere termijn wil Steven met onze hulp een veilig, voor iedereen betaalbaar, milieuvriendelijk crematorium gaan bouwen. Er zal geen hout maar gas worden gebruikt en er worden grote luchtfilters geplaatst.

Steven Vidyaakar heeft ons dringend gevraagd of wij dit belangrijke en noodzakelijke project financieel willen ondersteunen. 
Het is een zeer ongewoon project. Normaal sponsoren wij gebouwen e.d. … in onze inmiddels meer dan 23 jarige samenwerking met Udavum Karangal is het de eerste keer … een crematorium bouwen! … voor lijkverbrandingen … hopelijk een eenmalige uitzondering.

De 2 eerste actuele foto's zijn van internet gedownload.
De volgende foto's zijn vanochtend gemaakt bij de start van het bouwrijp maken van de grond voor het crematorium. Een bulldozer is aan het werk gegaan, nadat enkele medewerkers de grond ritueel hebben gereinigd.

 

 

Jeevan Community College

Het nieuwe JCC gebouw

Parivartan geitenproject

Moederdag in Helpende Handen

25 jarig jubileum Stichting Helpende Handen India

bouwvakker: arbeidsongeschikt en geïnvalideerd door een ongeluk op de bouw

een bijzonder geitenproject

aanmelden voor de HH-basisschool

de bouw van het crematorium verloop voorspoedig

dialyse-behandeling

noodhulp aan Irula stamgemeenschap

blij met de rolstoel

Steven Vidyaakar deelt met zijn HH-team voedsel uit aan lepra-patienten.

de mondmaskers zijn op dinsdag 1 juni aangekomen

massale lijkverbrandingen van Corona-doden (foto van internet)

verleden - heden - toekomst

Ratan overhandigd naaimachines 

inzegening bouwgrond JCC

Steven overhandigd een zak rijst

Dank jullie wel.

Corona maatregelen worden uitgelegd

Meisjes verdienen een eerlijke kans ...

HH-hulp voor Indra en haar familie-leden

Helpende Handen deelt voedselpakketten uit op locatie.

in de rij voor een voedselpakket 

... dankzij uw steun !

Helpende Handen medewerker deelt voedselpakketten uit.

leven in een slum

rituele reiniging van de bouwgrond voor het nieuw te bouwen Jeevan Community College

Ratan overhandigt een koppel geiten 

Huwelijk Priya en Ratan
vrijdag 28 juni 2019

Jothi heeft een bijzondere award ontvangen.

Privacy Protocol
Design door Studio Spinazie
Technische realisatie door LR Internet is Mobile