start bouw Jeevan Community College

Start bouw ‘Jeevan Community College’
Op vrijdag 23 april 2021 werd, door Steven Vidyaakar en een priester, de Bhoomi Pooja* uitgevoerd voor de bouw van het Jeevan Community College in Thiruverkadu, direct naast het Helpende Handen Gayathri-ziekenhuis.
Enkele dagen daarvoor ontving Steven Vidyaakar de officiële toestemmingspapieren van de regering en wordt de bouwovereenkomst een deze dagen afgerond.
Het JCC-gebouw zal straks bestaan uit 8 grote en 4 kleine klaslokalen op de eerste verdieping. Op de begane grond komen respectievelijk een laboratorium, een multifunctionele zaal met bibliotheek, een eetzaal, een auditorium en enkele kantoren voor administratie en overleg. 

*Bhoomi Pooja is een ritueel dat, op een vooraf bepaald geschikte moment,  wordt uitgevoerd ter ere van de godin Bhoomi (Moeder Aarde) en Vastu Purusha (God van de architectuur). Deze pooja zuivert het bouwland en brengt voorspoed en geluk. Door dit ritueel hoopt men op een voorspoedige en veilige bouw en worden mogelijk nadelige gevolgen voorkomen. Vastu Shastra is vedische kennis om gebouwen op de juiste wijze in de noordoostelijke hoek van het bouwterrein (i.v.m. het licht) te plaatsen. Pancha Bootha’s rituelen brengen evenwicht tussen de vijfelementen van de natuur: water-vuur-aarde-lucht-ruimte. Voor aanvang van deze pooja moet eerst het bouwterrein gereinigd en schoongemaakt worden. Dan wordt er een kuil gegraven in noordoostelijke richting van de bouwplaats. Steven Vidyakaar moet volgens het ritueel op het oosten zitten. Enkele godenbeelden, zoals de ‘olifant god’ Ganesha en de godin Lakshmi, worden op een verhoging geplaatst. Een kokosnoot wordt bedekt met en rode doek. Na de pooja worden 5 limoenen in de 4 hoeken en een in het midden van de site geplaatst en geplet. Verder worden o.a. gebruikt: kurkumapoeder, kamfer sandelhout-poeder, wierook stokjes, fruit, bloemen, dadels, een halve meter lang wit kleed, een luciferdoosje, lamp, katoenen lonten, olie, een bel, etc.
Tijdens dit ritueel wordt door Steven de eerste steen gelegd.

4 foto's van de rituelen, op de 5e foto zie je rechts het nog niet opgeruimde terrein, met links de muur naar het ziekenhuisterrein en in het midden het licht groene Jeevan-gebouw, waar voorheen naast de kleine poliklinieken ook de klassen voor kinderen met een verstandelijke en of lichamelijke beperking van het HH-project en uit de omgeving waren gehuisvest.

Jeevan Community College

Het nieuwe JCC gebouw

Parivartan geitenproject

Moederdag in Helpende Handen

25 jarig jubileum Stichting Helpende Handen India

bouwvakker: arbeidsongeschikt en geïnvalideerd door een ongeluk op de bouw

een bijzonder geitenproject

aanmelden voor de HH-basisschool

de bouw van het crematorium verloop voorspoedig

dialyse-behandeling

noodhulp aan Irula stamgemeenschap

blij met de rolstoel

Steven Vidyaakar deelt met zijn HH-team voedsel uit aan lepra-patienten.

de mondmaskers zijn op dinsdag 1 juni aangekomen

massale lijkverbrandingen van Corona-doden (foto van internet)

verleden - heden - toekomst

Ratan overhandigd naaimachines 

inzegening bouwgrond JCC

Steven overhandigd een zak rijst

Dank jullie wel.

Corona maatregelen worden uitgelegd

Meisjes verdienen een eerlijke kans ...

HH-hulp voor Indra en haar familie-leden

Helpende Handen deelt voedselpakketten uit op locatie.

in de rij voor een voedselpakket 

... dankzij uw steun !

Helpende Handen medewerker deelt voedselpakketten uit.

leven in een slum

rituele reiniging van de bouwgrond voor het nieuw te bouwen Jeevan Community College

Ratan overhandigt een koppel geiten 

Huwelijk Priya en Ratan
vrijdag 28 juni 2019

Jothi heeft een bijzondere award ontvangen.

Privacy Protocol
Design door Studio Spinazie
Technische realisatie door LR Internet is Mobile