Reisverslag van de eerste dagen op het HH project

Leerlingen van het Dendron College worden bij aankomst begroet door Pappa Steven.

Diede over de openingsceremonie: 
De eerste dag dat we aankwamen werden we warm onthaalt door Pappa (Steven), de medewerkers en alle kinderen van het hoofdproject. Ze stonden allemaal klaar voor ons in een halve cirkel. We kregen een bloemenkrans omgehangen. En een stip (tika) op ons hoofd. We kregen een roosje, een vuur-ritueel en we maakten een rondje langs de mensen in de cirkel. Pappa hield nog een toespraak waarin hij ons van harte welkom heette. Het was een erg lief en mooi, maar vooral heel bijzonder welkom.

Stijn over de rondleiding op Shantivanam: 
Op dinsdag na het ontvangst kregen we een rondleiding over het hoofdproject. We werden in twee groepjes verdeeld waarin we uitleg kregen over deze locatie. Eerst gingen we naar de kleuter/kinderopvang. Hier zitten kinderen die zijn afgestaan door hun ouders of achtergelaten zijn op straat. Ze stelden zich allemaal voor en sommigen deden een dansje. De plek waar de kinderen worden opgevangen ziet er fijn en gezellig uit. Hierna liepen we naar iets heel moois van het project: een straatje binnen het project met daarin 3 gebedshuizen. Een kerkje, een hindoetempeltje en een soort van  tempel die het meest te maken had met de islam. Dit is heel bijzonder omdat mensen vrij zijn in een religie. Er wordt les gegeven in alle godsdiensten en op 18 jarige leeftijd mag iedereen kiezen in wat ze willen geloven. Verder gingen we nog naar de gehandicapte-opvang waaronder het 'Venray House'. Deze mensen worden verward op straat gevonden. Meestal worden de mensen gehandicapt geboren. En daardoor achtergelaten op straat. Maar het komt ook voor dat iemand verward is geraakt en is weggelopen. Heel soms komt het voor dat het project hun familie dan vindt en ze herenigt. Het is een heel mooi stukje van Udavum Karangal (Helpende Handen) waar deze mensen op een fantastische manier worden opgevangen. Iedereen was super aardig en wilde met ons praten. De mensen hebben het duidelijk goed op het project.

Fenne over de openingsceremonie op de Helpende Handen basisschool:
Op donderdagochtend moesten we vroeg ons bed uit wat zeker de moeite waard was. Op de school was namelijk een openingsceremonie voor ons geregeld waar eerst 6 meisjes voor ons een soort dans deden om ons welkom te heten. Toen we verder de school inliepen en we naar de speelplaats keken stonden daar alle kindjes van de Primary school, in 12 rijen opgesteld naast elkaar. Dit was erg indrukwekkend.
Ze zongen, bidden en deden gezamenlijk een aantal rituelen om ons te verwelkomen. Vervolgens kregen we bloemetjes van kindjes verkleed in leuke fruitpakjes, dit was super schattig en lief. Het was echt een goed georganiseerde opening waardoor we ons allemaal vereerd voelden.

Ward over de interactie bijeenkomst op de helpende handen school:
Op vrijdag werden we in groepjes geplaatst voor interacties met leerlingen van de Helpende Handen school. Beide hadden we 15 tot 20 vragen voorbereid die we aan elkaar stelden over school, thuissituatie, cultuur en nog veel meer. De eerste ronde ging verbazingwekkend snel voorbij. Deze sessie was met leerlingen van de verpleegkundigen-opleiding. Deze waren erg interessant en je krijgt echt een kijkje in hun leven. Bij de tweede sessie hadden we een gesprek met leerlingen van onze eigen leeftijd die op de HH-middelbare school zitten.
De vragen waren bijna hetzelfde, maar toch was het deze keer weer heel anders, omdat de scholieren soms nog niet weten wat hun toekomstplannen zijn of juist wel. Wel vind ik het heel erg interessant en leuk dat ik op deze manier meer te weten ben gekomen over het leven in India van leeftijdsgenoten, hun cultuur en wat hun bezig houdt. 

De leerlingen en docenten bezochten ook het Helpende Handen Gayathri Ziekenhuis.
De Nederlandse tweedehands bedden staan klaar voor gebruik.

Jeevan Community College

Het nieuwe JCC gebouw

Parivartan geitenproject

Moederdag in Helpende Handen

25 jarig jubileum Stichting Helpende Handen India

bouwvakker: arbeidsongeschikt en geïnvalideerd door een ongeluk op de bouw

een bijzonder geitenproject

aanmelden voor de HH-basisschool

de bouw van het crematorium verloop voorspoedig

dialyse-behandeling

noodhulp aan Irula stamgemeenschap

blij met de rolstoel

Steven Vidyaakar deelt met zijn HH-team voedsel uit aan lepra-patienten.

de mondmaskers zijn op dinsdag 1 juni aangekomen

massale lijkverbrandingen van Corona-doden (foto van internet)

verleden - heden - toekomst

Ratan overhandigd naaimachines 

inzegening bouwgrond JCC

Steven overhandigd een zak rijst

Dank jullie wel.

Corona maatregelen worden uitgelegd

Meisjes verdienen een eerlijke kans ...

HH-hulp voor Indra en haar familie-leden

Helpende Handen deelt voedselpakketten uit op locatie.

in de rij voor een voedselpakket 

... dankzij uw steun !

Helpende Handen medewerker deelt voedselpakketten uit.

leven in een slum

rituele reiniging van de bouwgrond voor het nieuw te bouwen Jeevan Community College

Ratan overhandigt een koppel geiten 

Huwelijk Priya en Ratan
vrijdag 28 juni 2019

Jothi heeft een bijzondere award ontvangen.

Privacy Protocol
Design door Studio Spinazie
Technische realisatie door LR Internet is Mobile